Κορονοϊός Τέλος οι πτήσεις από Κατάρ – Το ταξίδι των 12 νέων κρουσμάτων

Κορονοϊός Τέλος οι πτήσεις από Κατάρ – Το ταξίδι των 12 νέων κρουσμάτων
Πώς εξηγείται η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

Δεκαεννέα κρούσματα κορονοϊού και κανέναν νέο θάνατο κατέγραψε την Τρίτη η έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης για την πανδημία από τον ΕΟΔΥ. Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 19, εκ των οποίων 12 σε ταξιδιώτες που αφίχθηκαν με πτήση από το εξωτερικό.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στη χθεσινή πτήση της Qatar Airlines, από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα κατόπιν της διενέργειας του προβλεπόμενου ελέγχου για τη νόσο Covid-19 που πραγματοποιήθηκε στους 91 επιβαίνοντες από τα ελληνικά υγειονομικά κλιμάκια. Εννέα από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες μεταφέρθηκαν μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για επτά ημέρες ως στενές high και low risk επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου.

Ετσι, έπειτα από τα παραπάνω, για λόγους δημόσιας υγείας και μετά τα παραπάνω επιδημιολογικά δεδομένα, οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου 2020.

 

Πηγή: https://www.ethnos.gr/kosmos/108652_koronoios-telos-oi-ptiseis-apo-katar-taxidi-ton-12-neon-kroysmaton