Ξεκινά σήμερα το 6ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας!

Ξεκινά σήμερα το 6ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας!

Όλα είναι έτοιμα για το 6ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας που θα πραγματοποιηθεί από 13 έως και 15 Μαρτίου στο Elite City Resort, όπως άλλωστε και τα προηγούμενα πέντε.
Πλούσια η θεματολογία και αυτή τη φορά και στην οποία αναφέρθηκαν στη συνέντευξη Τύπου οι εμπνευστές του Σχολείου Κώστας Ανδριανόπουλος και Ανδρέας Ζαγάκος, ενώ χαιρέτησαν  και ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δημήτρης Καραλής.
Το πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 6ου 6ο Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας (13/3 – 15/3/2017) έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 (1η ημέρα)
  • 16:15 – 16:50: II ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ
  • 16:50 – 17:20: ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
  • 17:20 – 17:45: «Tourism Trends 2017», Δρ Βαρελάς Σωτήρης
  • 17:45 – 18:30: «Όλα είναι branding… Ή μήπως όχι;», Μπρούσαλης Δημοσθένης
  • 18:15 – 19:00: «Νέες τάσεις στη γαστρονομία», Τζανής Χάρης
  • 19:00 – 19:20: II ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK
  • 19:20 – 19:45: «Αναζητώντας την ταυτότητα της πόλης ΙΙ». Παρουσίαση έρευνας για την πόλη της Καλαμάτας από την Ομάδα σπουδαστών Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ. Συντονιστές: Μπαλτά Αθηνά – Ψαρράς Δημήτριος
  • 19:40 – 20:00: «Ενορχηστρώνοντας Όνειρα Φιλοξενίας, από το Α ως και το Ω», Χαρούπα Αλεξία
  • ΠΕΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 1ης ΗΜΕΡΑΣ

  • ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 (2η ημέρα ΠΡΩΙΝΟ SESSION)
  • 09:00 – 09:15: ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
  • 09:15 – 09:45: «StartUp εταιρείες: Αλήθειες και μύθοι», Σπηλιώτης Θοδωρής
  • 09:45 – 10:15: «Mystery Guest», Θεοχάρης Νίκος
  • 10:15 – 10:40 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK
  • 10:40 – 11:10: «10+1 χαρακτηριστικά του καλού μάνατζερ», Κλήμη Βίκυ
  • 11:10 – 11:45: «Πωλητής: Γεννιέται ή Γίνεται;», Δρ Κριτσωτάκης Γιάννης
  • 11:45 – 12:10: «Hospitality Technology Trends & Guest Engagement Techniques», Μονίαρος Γιάννης, CYSCO
  • 12:10 – 12:20 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK
  • 12:20 – 13:20: «Απογείωσε την καριέρα σου με το Career Coaching», Παπάζογλου Μαρία
  • 13:20 – 13:40: «Νέες τάσεις προβολής & προώθησης προορισμών ΙΙ. “Φώτα, Κάμερα… Πάμε!”», Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος
  • 13:40 – 13:40: «Well-O-Live, the Road to wellness II». Καινοτόμοι τρόποι σχεδιασμού θεματικών τρόπων τουρισμού της υπαίθρου, Κολοκοτρώνη Θ.

  • ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙΙ Workshop (09:30 – 14:00):  Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του τουρισμού, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Επιθυμητή η τηλεφωνική κράτηση θέσεως. Τηλέφωνο κρατήσεων και πληροφοριών: 6975715229 Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος

  • 09:30 – 11:00: «Η οδύσσεια του ξενοδόχου», Γκίκα Έλενα, COSTA NAVARINO
  • 11:00 – 11:30: «Ασφαλιστική προστασία μικρομεσαίων ξενοδοχειακών καταλυμάτων», Μελεξόπουλος Δημήτρης και Μεγαλοοικονόμου Παναγιώτης, ΑΧΑ Ασφαλιστική
  • 11:30 – 12:00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK
  • 12:00 – 13:30: «Βελτίωση 1% οδηγεί στα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (Βιωματικό σεμινάριο)», Σταματόπουλος Κωστής και Πολίδης Νικόλαος, SUMMIT
  • 13:30 – 14:00: «Sysco ON THE GO – Mews Cloud PMS» Μονίαρος Γιάννης και Jaworska Agnes, SYSCO

  • ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ BARTENDING ΙΙ Workshop (15:30 – 19:30): Απευθύνεται σε επαγγελματίες κι εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης, καθώς και σε σπουδαστές σχολών τουριστικής κατεύθυνσης. Τηλέφωνο κρατήσεων και πληροφοριών: 6975715229 Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος. Δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης.

  • 15:30 – 16:30: «Από την κουζίνα στη σάλα κι από τον σερβιτόρο στον οινοχόο», Πανίδης Νίκος, W.S.P.C
  • 16:30 – 17:00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK
  • 17:00 – 19:15: «Βασικές αρχές BARTENDING», Κατάκης Αντώνης- COSTA NAVARINO, Πατσαβούρας Ιωάννης- Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ και Ομάδα σπουδαστών Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ.

  • ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΟΦΟΚΟΜΙΑΣ (HSK) II Workshop (16:30 – 19:30): Το εργαστήριο απευθύνεται σε εργαζόμενους στο τμήμα της ΟΡΟΦΟΚΟΜΙΑΣ (HOUSEKEEPING), καθώς και σε σπουδαστές σχολών τουριστικής κατεύθυνσης. Τηλέφωνο πληροφοριών: 6975715229 Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος.  Δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης.

– 16:00 – 18:30: Οργάνωση και Λειτουργία ΟΡΟΦΟΚΟΜΙΑΣ (HSK Dpt), Αργυρού Όλγα, ΑΣΤΕΡΑΣ BΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

– 16:30 – 17:00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK

– 18:45 – 20:00: «Αγγλική επαγγελματική ορολογία στο τμήμα Ορόφων», Γιαννακέα Τίνα, Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ

  • ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ SPA MANAGEMENT ΙΙ Workshop (16:00 – 19:00): Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του τομέα ευεξίας-χαλάρωσης και περιποίησης, καθώς και σε σπουδάστριες αντιστοίχων τμημάτων. Τηλέφωνο πληροφοριών: 6975715229 Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος. Δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης.

– 16:00 – 17:15: «Οργάνωση και Λειτουργία χώρων Wellness SPA (Ι). Εξυπηρέτηση πελάτη – Θεραπείες», Κάγκαρης Γεώργιος –ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ, Τσακίρης Παναγιώτης -THE ART OF HEALTH

17:15 – 17:40 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK

17:40 – 19:30: «Οργάνωση και Λειτουργία χώρων Wellness SPA (Ι). Εξυπηρέτηση πελάτη – Θεραπείες», Κάγκαρης Γεώργιος –ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ, Τσακίρης Παναγιώτης -THE ART OF HEALTH

  • ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Workshop για επαγγελματίες επισιτιστικού τομέας (ιδιοκτήτες) (15:30 – 19:30): Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Τηλέφωνο κρατήσεων και πληροφοριών: 6982301817 Ανδρέας Ζαγάκος

  • 15:30 – 16:30: «Από την κουζίνα στη σάλα κι από τον σερβιτόρο στον οινοχόο», Πανίδης Νίκος, WSPC
  • 16:30 – 16:45 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK
  • 16:45 – 17:15: «Νέες τάσεις στη γαστρονομία», Τζανής Χάρης, FnL-GUIDE I YELLOWATHENS
  • 17:15 – 18:45: «Βελτίωση 1% οδηγεί στα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (Βιωματικό σεμινάριο)», Σταματόπουλος Κωστής και Πολίδης Νικόλαος, SUMMIT
  • 18:45 – 19:30: «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», Γκίκα Έλενα, COSTA NAVARINO

 ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 09:15 – 13:30 (3η ΗΜΕΡΑ)

09:10-09:30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

09:30-10:45: «Ο μαύρος χρυσός της Μεσσηνίας», Παπαδημητρίου Κώστας, KalamataPapadimitriou, Κουμάντου Βίκυ, TasteFULL, Μπαλαφούτη Γιάννα, ΠΥΛΙΑΚΗ ΓΗ

Show Cooking

10:45-11:10: «Αγροτοτουρισμός: Όχημα ανάπτυξης & απασχόλησης ΙΙ. Το παράδειγμα της “Αρκαδιανής” στο Ψάρι Αρκαδίας», Παπούλιας Μάκης, ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ

11:10-11:30 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK

11:30-12:15: “Κάθε πράμα στον καιρό του…”, Ζερβακάκου Σταυριανή, Chef ΚΥΡΙΜΑΙ

Show Cooking

12:15-13:30: «Το κόκκινο φρούτο», Κωστόπουλος Πάρης, Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ

Show Cooking

13:30 Λήξη 6ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις και τα θεματικά εργαστήρια

του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας είναι ελεύθερη κι ανοιχτη σε όλους!

Όπως καταλαβαίνετε ο πήχυς των απαιτήσεων μπαίνει πλέον ολοένα και ψηλότερα. Υγιαίνετε!

Θ.Π.

Πηγή: foninews.gr