Πτήση Καλαμάτα – Βελιγράδι ανακοίνωσε η AirSerbia

Πτήση Καλαμάτα – Βελιγράδι ανακοίνωσε η AirSerbia

Αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το Βελιγράδι ξεκινάει φέτος από τα μέσα Ιουνίου.

Η είδηση αυτή προέκυψε στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Τουρισμού IFT, που έγινε το προγούμενο διάστημα στη σερβική πρωτεύουσα και έλαβε μέρος η «Μυθική Πελοπόννησος». Οπως έγινε γνωστό μετά από συνάντηση που είχαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς με την product manager της Odeon World Travel Ljubica Todorovic  η σύνδεση της Καλαμάτας με το Βελιγράδι θα γίνεται από τις 15 Ιουνίου έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2017 και πρόκειται για την πρώτη φορά, που η Πελοπόννησος συνδέεται αεροπορικά με την Σερβία.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι της Πελοποννήσου συναντήθηκαν με τον πρέσβη της Ελλάδας στο Βελιγράδι Ηλία Ηλιάδη και τη Διευθύντρια του Γραφείου Ε.Ο.Τ στο Βελιγράδι Σοφία Λαζαρίδου, με τους οποίους υπήρξε συνεννόηση στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνει η Πρεσβεία ώστε να υπάρξει ένα διήμερο αφιερωμένο στον πολιτισμό- τουρισμό της Πελοποννήσου, με έμφαση στο θρησκευτικό και προσκυνηματικό περιεχόμενο. Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες της Σέρβικης αγοράς Odeon World Travel, Filip Travel, Ponte Travel και Eurojet, που θα υποστηρίξουν τη νέα πτήση από Σερβία σε συνεργασία με την HighConnect. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το πρόγραμμα των Σέρβων τουριστικών πρακτόρων θα εκτείνεται στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, ενώ ήδη προωθούν και διαφημίζουν στα πακέτα τους το νέο προορισμό.

Οι εκπρόσωποι τους ζήτησαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να συνδράμει στο άνοιγμα της αγοράς με τη διενέργεια ταξιδιού γνωριμίας τον Απρίλιο για 25 Σέρβους τουριστικούς συντάκτες (press trip) καθώς και εκδήλωση παρουσίασης, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι των μεγάλων τουριστικών πρακτόρων είχαν επισκεφθεί την Πελοπόννησο πριν από δυο εβδομάδες αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για τον προορισμό.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες συναντήθηκαν και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα,  όπου στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο Περιφερειών συμφωνήθηκε κοινή εκδήλωση στη Σερβία. Στόχος πέραν της δημιουργίας οικονομιών κλίμακας είναι κυρίως να παρουσιαστούν μαζί ο ώριμος για τους Σέρβους προορισμός της Βόρειας Ελλάδας με τον νέο προορισμό της Νότιας Ελλάδας την Πελοπόννησο.

Πηγή: eleftheriaonline.gr